Vålerengas talentarbeid

Man kan si mye om Vålerengas manglende evne til å bruke sine unge lovende. Vil si at det faktisk har vært bedring å spore i år. Laget har slitt med motgang, og dette pleier ofte å generere færre unge spillere. I år har imidlertid Singh vært ganske mye brukt, og han har ett år igjen som junior! Nouri har spilt noen få kamper, og startet faktisk en kamp før han ble utleid til Nybergsund hvis jeg ikke husker helt feil.  Adnan Haidar har debutert, og fått ny kontrakt. Fredrik Carlsen har spilt en del cupkamper.

Og bak lusker en hel haug med spillere. Frode Larsen kommer til å spille i Moss til neste år. Fellah ville ha spilt en del hvis han ikke ble skadet. Bak der igjen lurer Brix og Christer Jensen.  Bardh Shala er vel blant de mest lovende i sitt kull, det samme gjelder Håvard Nielsen.

Av nye spillere er vel lillebror Moa mest spennende, men også Dawda Leigh har kvaliteter som kan utfolde seg på en god måte med et godt lag i ryggen 

Hvis vi teller med de utenlandske spillerne (til sammen fire), og resten av A-laget har 27 spillere vært innom landslagssamlinger. Det er mange.

Hvis man tenker på at VIF har sendt Førsund til Hamar, Roberts til Aalesund og andre unge spillere over hele landet tidligere år, må man kunne omtale VIF som svært dyktige i talentarbeidet. Det er når spillerne skal gå fra å være talenter til etablerte spillere vi har mislyktes de seneste årene. Men dette arbeidet kom jo først skikkelig i gang for omkring fem år siden. Vi lå milevis bak de andre lagene. Nå er det vel kun RBK, Lyn og Start som kan måle seg med oss.

Skal bli spennende å følge dette arbeidet de kommende årene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: