Lesernes kommentarer

Noe av det første vi så av 2.0 var vel avisene som åpnet for lesernes kommentarer. Mener å huske at det i begynnelsen var utrolig spennende, men at det ganske kjapt gikk over til sure kommentarer, gjerne tendensiøse,  eller helt bak mål.

Vi befinner oss fremdeles på dette nivået, og lesernes kommentarer er ikke lenger en del av det interaktive nettet spør du meg. Avisenes forsøk på å tilnærme seg sosiale medier er ikke lenger noe annet enn det de selv definerer det som – kommentarer. Dagbladet opplever imidlertid at de har suksess i denne artikkelen. Årets kommentar var forøvrig flott:

«Det er udannet å latterliggjøre folks mangel på dannelse, sa Cæsar til soldatene sine da de lo av gallernes (i dag franskmennenes) primitive matvaner. Middelklassens redsel for å være folkelig er en av middelklassens mest avslørende egenskaper. Virkelig aristokrati, det visste Cæsar, har aldri hatt problemer med det folkelige. Tvert imot: Aristokraten er som folket: han gjør nøyaktig som han vil. Det er bare småborgeren, han som befinner seg midt i mellom, som hutrer av redsel for å gjøre noe galt. Glem ikke at snobb er avledet av sine noblesse, dvs uten adel, myntet på dem som tror man kan tiltuske seg adel gjennom smak og dyre livsvaner. Om dem sier Nietzsche: Ytre dannelse for indre barbarer. Derfor: Spis så mye ketchup du vil. Det beviser bare at du enten er folkelig – eller en sann aristokrat.»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: