Ut i verden 2008

Uten å dypdykke i mediene og se hva det foregående året har gitt oss av lykkelige stunder, ettertenksomme øyeblikk og lidelser; dette er det viktigste jeg sitter igjen med:

1. Change? Yeah right! Obama skulle endre USA, og dermed verden. Men det optimistiske verdensbilde rakk ikke en gang å si «Lehman Brothers» før finanskrisen satte inn for fullt. Og tror vi egentlig på skikkelig endring? Eller fortsetter det i samme tralten? Litt bedre blir det vel, men er nok litt pesimist.

2. Og så bestemte Israel seg for å bombe skurkene i Gaza + deres nabolag ved hjelp av fly og andre uhyggeligheter. Ikke misforstå meg – Hamasgutta burde vært kastet bak lås og slå, men å drepe naboene til terroristene er vel å overdrive?

3. Bråket i Kenya. Uff – har fulgt det som skjer i Kenya siden jeg arbeidet med utviklingen ungdomsinformasjonssenteret One stop centre. Må si jeg undres litt over at Kenya, det som liksom var Afrikas håp fordi landet på et tidlig stadie åpnet for markedsøkonomi, nå ligger langt nede i dritten. Nairobi er visstnok verdens nest mest korrupte by.

4.  Zimbawe. Vi ser konturene av at Mugabe mister makt i den tidligere britiske kolonien. Ved siden av at demokratiet har fått skikkelig spillerom, har det vært viktig at andre afrikanske ledere tok bladet fra munnen. Det er viktig å huske på at Mugabe jo en gang var en foregangsperson som ble hyllet for sitt arbeid mot imperalisme. Det har ikke bare vært lett å se hvordan mannen har endret seg til å bli en drittsekk, når man i flere tiår så opp til mannen for hans gjerninger.

Det var vel ett og annet som skjedde også. Kunne vel tatt med Island, Hotell Serena, Georgia/Russland, Karadzic og noen andre ting, men det var nå en gang de fire som er nevnt som har gjort størst inntrykk på meg.

Feel free to comment!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: