IKT-Norge på tur

Jeg synes egentlig IKT-Norge er en okay organisasjon. De snakker ofte om ting ingen andre tar opp i samfunnsdebatten, og opparbeider seg på denne måten en høy status.

Nå har de imidlertid tatt på seg turskoene, og trodd de var de eneste i fjellheimen. Per Morten Hoff veiver med hendene, og gjør noen litt spesielle forsøk på å definere fleksibilitet i arbeidslivet.   Se for eksempel på spørsmålet Hoff og hans kompanjonger stiller i en undersøkelse han bruker som belegg  for at arbeidstidsbestemmelsene vi har i dag er rigide, mens et system basert på at man faktisk får betalt for den jobben man gjør er rigid:

«Dersom du kunne velge mellom et lønnssystem basert på fastlønn, bonus og muligheter for fleksibilitet eller mer regulert arbeidstid med lavere grunnlønn og overtidsbetaling samt begresning på 200 timer overtid per år. Hva ville du ha valgt.»

Hehe. ..-Vil du ha mye penger og fleksibilitet, eller lav lønn og lav fleksibilitet?

Hoff gjør noen spede forsøk på å få folk til å tro at det vil være umulig å skape fleksibilitet på en arbeidsplass hvis man absolutt må følge den hersens loven. Hadde bare norske bedrifter fått lov til å beorde folk til å jobbe opptil 900 overtidstimer i året, slik to arbeidsgivere har blitt dømt for å gjøre, så skal du se vi hadde fått et skikkelig erkefleksibelt arbeidsmarked her i landet.

Et par fakta: Den nye lovendringer er ikke en innstramming av de tingene Hoff er så redd for. Det vet han selvfølgelig innmari godt. Sannheten er at vi får en korrekt praktisering av den loven vi har i dag. Innholdet i loven vil nesten ikke berøres. Greia er at NITO og LO har påpekt at flere bransjer gir fullstendig blanke i loven slik den er i dag. Derfor måtte den presiseres.

En særlig uavhengig stilling er i følge lovverket for arbeidstakere som i stor grad selv prioriterer sine oppgaver, hva de skal gjøre, når arbeidet skal gjøres og hvordan arbeidet skal utføres. Det er for eksempel ikke nok å arbeide i et prosjekt for å omfattes av begrepet.

Sjekk ut kommentarene i disse to sakene. Sier vel det meste…

Reklamer

One Response to IKT-Norge på tur

  1. Øyvind No13 sier:

    Støttes.
    Dog en liten detalj; det er vel ikke arbeidstakerne som ble dømt i de to sakene… De fikk medhold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: