Skremt av nettet i kveld

Blir aldri helt klok på oss. Støtt og stadig roter jeg meg inn på disksusjoner på nett, og holdningene skremmer meg. De siste skremmende diskusjonene er relatert til bildene av gutta som sto utenfor Tinghuset da mannen som sannsynlig drepte en venn av dem blir presentert for retten.

Folks reaksjoner synes i stor grad å være og «samle inn mennesker som kveg«. Det spøkes om å bygge høye gjerder. Plassere dem i bomberom og la dem skyte hverandre. Vil tro nazistene, kommunistene (under Stalin – så slipper jeg å starte en diskusjon mellom Vampus vs. all verdens radikale her inne), og kompisene til Pinochet også spøkte om å gjerde folk inn. Det endte med at både nazistene, kommunistene (jada…) og Pinochet satt opp digre gjerder rundt folka de ikke likte.

Grunnleggende for et sivilisert samfunn er menneskeverdet. Ikke bare for de som er «snille». Alle mennesker har en verdi. Ved å snakke om minoriteter på den måten vi ser på VGD, i bloggkommentarer osv. som vi ser i kveld, pisses det ikke bare på de gutta som står utenfor rettslokalet,; det pisses på oss alle sammen.

Og  hva skjer i buksa en stund etter at du har tisset på deg? Det samme som skjer med samfunnet hvis disse folka får sette premissene. Jada, kanskje det blir litt mindre kriminalitet ved første øyekast hvis vi oppfører oss som Adolf og Josef, men vi skaper et samfunn hvor folk pisser på hverandre. Og i vilden sky. Vi kommer til å male landet i vår egen urin. Og til slutt blir det ikke noe hyggelig å bo her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: