Imponert av Siv Jensen (seriøst)

Må si meg imponert av Siv og hennes kompanjonger i det siste. Ting som tilsynelatende virker som idiotiske utsagn er egentlig ganske smart.

Dag 1: Sandberg går ut med et «idiotisk» utsagn om at Bondevikpartiene i regjering er verre enn en rød-grønn regjering. Tilsynelatende dumt. Vi snakker altså om partier som FrP virkelig ønsker å havne i regjering med. FrP mener jo fra skosåla og opp at de gul-blå-grønne er partier som har så mye til felles at de burde slå seg sammen mot de rød-grønne. Og så kommer godeste Sandberg og sier at disse partiene er molboer i regjering. At han heller vil ha fiendene sine i regjering, enn potensielle samarbeidspartnere.

Dag II: Vi vet jo hva som kommer. Erna holder klokelig litt kjeft, mens Petersen sendes ut i krigen. » En stemme på FrP er en stemme til Ap». det samme sier Dagfinn. Sponheim forsøker å være morsom, men klarer det ikke helt. Som vanlig. Alle er sinte, og forklarer at FrP er uansvarlige med lommeboken sin. Dessuten er det mange andre ting som Dagfinn og Lars definitivt ikke liker. Sandberg presiserer at han ikke liker Ap altså.

Dag III: Siv legger frem sin alternative krisepakke. Den er på 32 milliarder. Ikke ekstremt mye. På Redaksjon1 snakker hun om at Jens må få honnør for de tingene i pakka som alle eventuelt kan stå bak. Det gjelder og samles mest mulig, sier hun før hun fortsetter; Så får vi snakke om nyansene senere. Jern-Erna sitter ved siden av. Hun er i utgangspunktet sint på alle. Siv & co kødda med henne dagen i forveien. Dagfinn og Lars vil ikke snakke med FrP selv om hun vil det. Hun er småsint på Jens fordi han er så overlegen, og Kristin er hun kronisk sint på.

Hva har vi vært gjennom? Tre dager hvor FrP blir diskutert. Det starter med at han de færreste liker er sint, og avsluttes med at Siv fremstår er reflektert. De haier forskjellige velgergrupper de forskjellige dagene, og avslutter altså med en krisepakke som ikke er så stor. Hva hvis regjeringens pakke er større enn 32 milliarder? Da har FrP skapt fått et kronargument inn mot valget: «Vi bruker mye penger? Regjeringens pakke var jo større. Ikke noe grunnlag for at vi ikke skal kunne regjere med dere.»

Spørsmålet er: Var det hele regissert? At Sandberg gikk ut på dne måten to dager før alternativpakka til FrP? Mener at jeg flere ganger har sett lakeiene i FrP gå ut, bli kritisert av de partiene dagen etter før Mor-Siv redder situasjonen dagen etter.

Ka du tror?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: