Hagtvedt og Oslofotballen

Han er en merkelig figur denne Hagtvedt. Han tror vel muligens at nettdebatter kun er kommentarene under artiklene han ser på nett, eller diskusjonene på hegnar Online. Helt åpenbart. Men å si at eksempelvis VGs debattsider  gjør at den norske offentlige debatten kan sammenlignes med kloakk, blir litt som å si at Oslofotballen holder et dårlig nivå fordi Frigg slipper inn for mange mål i 3. divisjon.

Æsj. Hadde egentlig ikke tenkt til å si så mye om kloakken til Hagtvedt, men klarte ikke la være sånn på tampen av kvelden. For de av dere som ikke har fått det med dere – Borgerjournalist på ABC Nyheter Nils Krister Larsen forteller kort her.

Som en professor burde han holdt seg for god til å komme med slike Ari Behnske floskler, og i alle fall når det dreier seg om noe han ikke skjønner omfanget av.

Men han mente jo vitterlig nettdebatter, vil sikkert min far si. Tja, kanskje det, men han sa dette i en kontekst hvor blogger, sosiale nettverk på nett, deletjenester osv ble diskutert. Han kan altså ikke være helt bortreist. Bare ganske mye.

Hadde han hatt bare litt peiling, ville han visst at det kommenteres og nettdebatteres over en lav sko på de mange bloggene over hele verden. Flertallet av stortingspolitikerne deltar i nettdebatter på Facebook, uvsentligheter som Anders Giæver Twitrer, mens den ekstremt mislykkede amerikaneren Barack Obama er aktiv i alt som lukter av kloakk/kommunikasjon på nett.

Hvis det er slik at Hagtvedt faktisk ikke skjønner noen ting om hva han snakker om, burde han takket nei til å diskutere nettdebatter. Ettersom han vel befinner seg i en kategori akademikere som ikke er i stand til å oppfatte debatter som foregår for langt unna hans egen navle (tydeligvis) burde Litteraturhuset latt være å invitere han.

Mulig jeg er litt streng med Bernt her, men kanskje jeg vil bli kalt kloakkrotte eller noe slikt. Det ville vært en hederbetegnelse.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: