Ebbsfleet United forever

Etter å ha vært tilstede på visning av filmen Us now ble jeg inspirert til å lage et nytt konsept her på bloggen min. Jeg ønsker å presentere gode konsepter innen sosiale medier som kanskje ikke er så godt kjent her på berget. Ettersom jeg tilfeldigvis vet at mange av lesere er opptatt av fotball, kunne det fantastiske eksempelet Ebbsfleet United være en god start.

Okay. For de av oss som har vært hektet på Football manager/Champion manager har det selvfølgelig alltid vært en besnærende tanke å drive en fotballklubb. Det fantes tydeligvis mange nok som var hekta på fotballspill, og startet konseptet Myfootballclub.co.uk. Der kjøpte folk seg medlemsskap, og ideen var å kjøpe en fotballklubb. Jeg mener jeg leste om konseptet et eller annet sted (må ha vært i 2007), og tenkte at det sikkert aldri går veien.

Vel – i november i 2007 kjøpte de etter avstemning Ebbsfleet United fotball Club. Klubben var da i 5. øverste nivået i England.

I dag fungerer det på den måten at eierne av klubben, ca. 50.000 mennesker kan stemme over en rekke ulike disponeringer. Medlemmene stemmer over laguttak, spillere som skal leies ut, leies inn og ikke minst kjøp og salg av spillere. Til sammen hadde klubben 10.000 pund til disp i 2008. Men de klarte å hoste opp hele 20.000 pund til spillerkjøp, mye takket frenetisk aktivitet på nettet. 82% stemte forøvrig for å selge en kar som heter Akinde til Bristol City for 150.000 pund.

Uansett  – på nettet diskuteres det heftig. Hvilke spillere er i form? Hvem har spilt dårlig? Hvilke posisjoner trenger vi å fornye? Og tro ikke at det er en hvem som helst som er trener. Det er Liam Daish, den dårligste gode spilleren i Premier League? Han gir til tider kommentarer, og sier selvfølgelig hva han mener eierne burde stemme inn på laget til helgen.

Klubben blir mer og mer populær, og det planlegges å bygge ny stadion. Klubben er selvfølgelig svært aktiv i sosiale medier, og fremstår som innovativ på en rekke områder. Eksempelvis har de til tider hatt gratis inngang på stadion.

Hører du Tore Andre Flo? du får jo ikke spille i Leeds likevel! eller hva med alle dere som kan tenke dere en karriere  iEngland, men desverre kun har tilbud fra Groruddalen her i Norge; hva med å selge seg inn i Ebbsfleet United. Eller hva med han slasken i VG som prøver å bli fotballproff i USA? Jeg lover kjendisstatus over natten, tilbud om besøk hos Anne Grosvold og så videre (slapp av – dere kan takke nei).

Sjekk ut:

 http://www.ebbsfleetunited.co.uk/
http://www.myfootballclub.co.uk/

Og en ting til: MyFootballclub finnes i en rekke land. Ønsker du å være medier i en klubb i Danmark, Japan eller Italia? Eller hva med å starte i Norge?

Og enda en ting. Ebbsfleeet har ingen supporterklubb i Norge. for meg er det bare en klubb i storbritania, og det er ManU. Men for dere som ikke har noen klubber dere holder med, eller kanskje dere holder med Liverpool eller Chelsea fra før? Dette må jo være noe for dere?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: