Håp og utfordringer for byer

Sitter på en konferanse om byer i utviklingsland i regi av UN-Habitat og vårt alles kjære Utenriksdepartement. Om noen minutter skal Dr. Anna Tibaijuka på podiet. Hun skal vel sannsynligvis takke Norge for det heftige bidraget til programmet som lanseres i dag – Cities and Climate Change Initiative (CCCI). Dette er store greier.

For de som lurer er UN Habitat en stor FN-organisasjon på linje med UNICEF.

Men mediene blåser i hele arrangementet. Problemet er vel at det ikke dreier seg om terror og død. Bare fasilitering av bygg, vannledninger, Internett osv.

Men jeg skal i alle fall blogge om det. Kommer tilbake med mer 🙂

Reklamer

2 Responses to Håp og utfordringer for byer

  1. Elisabeth sier:

    Skyld gjerne på mediene, men det hadde nok hjulpet litt om departementene hadde vært flinkere til å annonsere i forkantt. Ikke det at vi ville dekket akkurat dette uansett, det er litt utenfor hva vi jobber med, men departementene generelt har de tregeste og vanskeligste informasjonsavdelingene i landet. Med unntak av canal digital, kanskje? Innkalling til møter og pressekonferanser kommer gjerne en halvtime i forkant fra flere departementer. Og det er ikke så mange av oss som har anledning til å slippe alt vi har i hendene. Legg til at invitasjoner ofte kommer i et vedlegg, og at mailen ikke sier et pip om hva det vedlegget handler om. En skulle ofte tro at informasjonsarbeid handlet mest om å holde kortene tett til brystet, og ikke røpe for mye. Gud forby at noen skulle få innblikk i hva man driver med!

  2. fjoseberg sier:

    Elisabeth: Jeg er enig i at arbeidet UD la ned i denen forbindelse rett og slett ikke holdt mål. De sendte imidlertid ut invitasjon til de fleste redaksjoner god tid i forkant av arrangementet. Kanskje det var problemet…?

    I departementet jeg jobbet som informasjonsrådgiver ble en såkalt Priv. til red. sendt to dager før absolutt alle arrangementer. Når du sier det; kanskje ofte som et vedlegg, men jeg er ganske sikker på at mailen nevnte hva arrangementet gikk ut på.

    Spør du meg synes jeg departementene burde ha en tjeneste hvor alle kunne legge inn informasjon om alle arrangement. Og da mener jeg ikke slik det gjøres i dag; de største ligger på Regjeringen.no, mens mindre arrangementer ligger på nettsidene til det respektive departement.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: