Ferie i Toscana for god venn

En god venn av meg skal på ferie til Italia. Noen få, men viktige kriterier. Vin og mat. Og det var vel egentlig det. Ettersom jeg skal på norgesferie med familien i år lider jeg litt av ferieplanleggingsabstinenser, og så på en liten bok om Italia. Da tenkte jeg at dette må jo være en perfekt liten bloggpost. Hente noen innspill til hvor han kan ta med seg dama.

Okay. Jeg tar det for gitt at turen skal involvere noen fin landsbyer, vingårder og fine/romantiske overnattingssteder. Det er vel ikke noe minus hvis hvis turen kan inkludere en strandseng eller to ved en strand eller basseng. Har forstått det slik at de skal reise rundt. Men altså – vin og mat.

Her er et raskt forslag som tar for seg noen byer sør for Pisa (Costa del etruschi: Leie bil i Pisa, kjøre til Livorno. Spise fiskesuppe der. Verdenskjent. Kjøre til Bolgheri. Overnatte i den lille landsbyen, og smake på lokal vin. Overnatte. Neste stopp Castagneto de carducci. Byen ligger på t lite fjell. Oppklat etter nobelprisvinner i litteratur, og menneskerettighetsforkjemper. Spise is. Kjøre til Sassetta. Se på utsikten. Overnatte i Suvereto. Drikke vin. Kjøpe med olivenolje til han som skrev denne bloggposte som takk for at han lagde hele denne reiseruten. Dra deretter til Piombino. Hvis det har vært dårlig vær stopper dere i Venturina for å ta en dukkert i kildebadet som ble satt opp av Cæsar og som fremdeles er berre lekkert. Kjør til Piombino, og ta båten til Elba.

Ett alternativ er å ta veien lengre inn i Toscana også. I området rundt San Gimignano kan det virke som om det er en vingård med overnttingsmuligheter pr. 100 meter. Forøvrig anbefales san Gimignano på kveld og ikke dagtid. Årsaken er de mange hundre bussene som leverer horder av turister hver dag. San Gimignano er forøvrig scenen til filmen Tea with Mussolini. Dette med turistbusser gjelder også byen Sienna.

Volterra er en flott by som også er verdt et besøk. Veldig interessant historie, hvis man synes slikt er artig. Det gjelder forøvrig hele Toscana. Etruskerne er litt ekstra spennende å lese om all den tid man ikke vet hvor de kom fra.

Okay. Dette var nesten ikke en smak av det man kan oppleve i området en gang. Jeg er jo litt Toscanofil, og kan også si litt om området lenger øst – rundt Arezzo. Men det får vel bli en annen gang.

Litt info:

Har dere noe å legge til? Regner med det…

Reklamer

6 Responses to Ferie i Toscana for god venn

 1. Johan sier:

  Hva er en menneskerettighetsbekjemper?

 2. Ove sier:

  Lucca bør vel nevnes?

 3. fjoseberg sier:

  Johan: Skjønner ikke hva du mener…

 4. Ola sier:

  Menneskerettighetsbekjemper! Artig. Neste gang kan du kanskje lage en reiserute gjennom byer som er eller har vært oppkalt etter slike? Her er et par du kan ha med: Stalingrad, Leningrad, Rhodesia, Ettelbruck (etter Atilla the hun)…

  Men Johannes: Jeg skal til amalfikysten i sommer. Kunne du ha laget en reiserute for meg også? Det ligger både vin og olivenolje i potten for deg.

 5. Thale sier:

  Hei! Dette blogg-innlegget er fremdeles like aktuelt (i hvertfall for oss som skal til Toscana i år. Mat&Vin (og strand) er viktige kriterier for oss også… ;-))! Er det noen endringer siden 2009 og hvordan kan byen Castiglione della Pescaia passe inn i reiseruta du har skissert opp for vennen din? 🙂

  Det vanker selvfølgelig uante mengder olivenolje til den som lar oss få lov til å gjenbruke reisetipsene i denne blogposten 😉

 6. fjoseberg sier:

  🙂 Halla! Passer ikke så verst inn. Ligger vel en time eller så sør for det kildebadgreiene jeg skrev om.

  Min erfaring er forøvrig at strendene i Toscana til tider er ekstremt overfylt. Det gjelder vel i og for seg hele Toscana om sommeren. Små hotell med basseng er nesten bedre.

  Men bruk in-italia. Bare sende dem reiseatoer, preferanser osv. Så lager de forslag. Geniale folk.

  Men ta ruta sørover fra Pisa. Gjerne med bil. Togstasjonbyene er ofte langs havet, og ikke i de sjarmerende gæmle byene som ligger på toppen av åser, små fjellknauser osv. Buss mellom byer kan dere nesten glemme. Tilfeldig.

  Har divere kart, små bøker og noe bildeøker dere kan låne hvis dere vil.

  Hils 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: