Amalfikystferie

I serien «Fjose Berg skulle ønske han kunne dra på ferie til Italia denne sommeren» har jeg fått en forespørsel om å planlegge en tur til Amalfikysten for en reiseglad, hyggelig kar. Som takk får jeg en flaske vin og en flaske olivenolje. Jeg hiver meg på.

Reise til Roma. Reis til napoli. Lei bil der, alternativt leie bil allerede fra Roma. Et annet alternativ er rett og slett å reise med buss, eller  få leid en sykkel. Amalfikysten er ikke lang.

Skal man være i område i ca. en uke bør man få med seg sånn ca. tre små byer synes jeg. Napoli er visstnok plaget av søppel og mafia, og det er vel ikek så mye som slår de små sjarmerende klippelandsbyene sør for Pompei.

Etter rundreise på nett tror jeg følgende er en god reiserute:

Amalfi. Byen har gitt sitt navn til en hel liten kyststripe. Selvfølgelig en herlig liten sak. Byen er visstnok både kulturelt, geografisk og estetisk sentrum i et magisk område. To dager på dette hotellet to km. utenfor sentrum på dette hotellet med helt ok utsikt, alternativt til dette hotellet midt i sentrum.

Scala. Ligger bare noen steinkast a la Thorkildsen unna Amalfi. Må selvfølgelig vurderes om det er noe point å reise så kort. På den andre siden kan man faktisk bare spasere. Sikker på at hotellet kan bistå med å få fraktet koffert og sekk til neste sovested. Fra Scala bør gå litt turer. Kan nok være litt varmt om sommeren, men med nok av vann burde det vel gå greit. Overnatting på dette hotellet som vel egentlig nok er en del av byen Ravello. Men Scala høres mye finere ut.

Minori: Det holder med teksten fra nettsidene til In-italia.dk:

«Vi er mange på kontoret hos In-Italia der med længsel drømmer os tilbage til byen Minori og ikke mindst hotellet Palazzo Vingius. Minori by ligger super godt lige midt på Amalfikysten kun korte busture fra nabobyerne Amalfi, Maiori og Ravello i det høje – for ikke at glemme de små totalt oversete og uspolerede perler som småbyerne Atrani og Praiano. Det der gør Minori speciel, er nu ikke så meget den nære afstand til andre byer, men derimod at Minori – ligesom katten – er sin helt egen. Ingen turisme har fået lov til at spolere denne lille solstråle af en by, og selv ferieboliger og hoteller er pænt integreret i bybilledet. «

Generell anbefaling de som har trykket på lenkene mine kanskje har skjønt – www.in-italia.dk er et genialt reisebyrå. Send dem en mail, si hvor dere skal og når. Fortell litt om hvilken prisklasse dere ønsker, og om dere ønsker hav, svømmebasseng, vin osv. En til to dager etterpå får dere anbefalt en reiserute. De er utrolig hyggelige folk assa’. Har brukt dem flere ganger.

Men – det beste er jo selvfølgelig å bli medlem av www.couchsurfing.com, og jobbe litt me då skape sin egen ferie ferie 2.0. Jeg er med, og har vært det et par år. Har dog ikke reist så mye på denen måten, men truffet en del folk som har kommet til Oslo. Søk meg opp, og bli min venn!

Reklamer

2 Responses to Amalfikystferie

 1. Martin sier:

  Jeg må også tipse om et nettsted med masse bra reisetips om Italia.

  Veroli.no er nettsiden til Siri Andresen. Hun skriver om reise og opplevelser tilknyttet Lazio-regionen. Kanskje det frister til en ny Italiatur?

 2. inter24 sier:

  Jeg har også et supergodt rejsetip som i alle kan nyde godt af.

  vacasol.dk er super rejseside med over 10.000 ferieboliger i det sydlige Europa inkl. Italien;)

  Kig på siden og i vil elske som mange også gør;)

  Enjoy;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: