Latterlige Aftenposten

Aftenposten er lei av klubbenes meideavdelinger. VIF og RBK har vært så tøffe i trynet at de reagerer på Aftenposten som ikke gidder å henvise til klubbenes nettsider når de siteres. VIF og RBK reagerer på at det de mener er journalistiske produkter som fortjener henvisninger, i stor grad siteres/kopieres (Ctrl+C) og legges ut på avisenes nettsider. Aftenposten på sin side påstår at det kun er pressemeldinger. Heldal i RBK skriver om de latterlige siteringsskikkene her. Aftenposten reagerte ved Martin Gray her.

Håper inderlig klubbene saksøker dem herfra til månen. For klubbene legger ut to til tre artikler hver eneste dag. De er forfattet av folk med journalistutdanning. I alle fall de fleste av dem. Videre er nettstedene nå blant landets største og mest populære nettsider. Vif-fotball.no er for eksempel norges 61. mest populære nettsted. Det har vært et ønske i svært mange år å lage et redaksjonelt produkt som kan tilbys til supportere. Det samme gjelder de andre klubbene i Norge. Er det slik at norske fotballklubber ikke har mulighet til dette Aftenposten? De gjør det jo kun for å få penger av NFF sier kanskje dere. Men har det virkelig noe å si? VIF har flere besøk enn Vårt Land.

Synes også det er pussig at de kun anser klubbenes nettsaker som ordinære pressemeldinger. Hvor mange pressemeldinger sendte egentlig klubbene tidligere. Tre om dagen? Jeg kan informere Gray om at klubbene i flere år har produsert flere saker hver eneste dag. Det er først nå som de tjener penger på klikkene sine at artiklene plutselig er «pressemeldinger»

Og hva med organisasjoner? De er da ikke det Martin gray kaller «mediebedrfiter». Jeg arbeider i NITO. Vi har noen dyktige folk i vår kommunikasjonsavdeling som legger ut 1-2 artikler på nett. Og Aftenposten har jo ikke noe problem med å sitere oss hvis de føler der står noe interessant der.

Det kan ikke være slik at Aftenposten definerer hvilke artikler på nett som er å anse som fullverdige gode journalistiske produkter. De kan mislike det, men det er en uskikk å ikke sitere ordentlig. Jeg mistenker at det kun er dårlige tider i Aftenposten som gjør at de ikke siterer. Ofte ser man artikler på nettsteder som i stor grad er gjengitt fra organisasjoner, fotballklubber osv. sine nettsider. Kanskje Aftenposten er i en lignende situasjon?

Hva mener du?

PS: VG, Dagbladet, Nettavisen med flere  har ikke det samme problemet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: