Homodebatten

Jeg er så møkka lei av at Monsen og andre ekstremister definerer sin agitasjon mot komofile som uttrykk for uenighet, mens det de utsettes for en «harsellering» og «mobbing».

Monsen karakteriserer for eksempel i sin bok tilhengerne av ekteskapsloven for å ha «hektiske hoftebevegelser». I tillegg er de «onde». Glitrende! Og dette har hun fått Fritt Ords pris på.

Videre er det en kjent sak at Monsen & co mener den måten homofile lever sitt liv på er jævelskap (bokstavelig talt). I så måte åpner dette for en beskrivelser som vel ikke bør nedskrives i historiebøkene som høyverdige måter å argumentere for en gitt sak. Bortsett fra Fritt Ord er de fleste enige i dette. Logikken går mer eller mindre ut på at «vi mener deres liv er synd, det dere driver med er jævelskap, dere kommer til å havne i helvete, deres måte å være på fortjener ikke livets rett osv. Dette er basert på det de tror er en grunnleggende moral. Monsen er kjent for å ta til orde for at det er rett og rimelig å si at det er forskjell på rett og galt. Eksempelvis er det greit å si at noen er rasister hvis de sier nedsettende ting om andres hudfarge. På samme måte mener Monsen det må være helt ok å fortelle andre mennesker at ingen vil ha homofile barn. Dette er da moralfilosofi. Sånn cirka i alle fall.

Æsj. På en side burde jeg ikke bry meg. Disse folka er en utdøende rase likevel. Det er jeg sikker på. Jeg skjønner derfor  ikke hvorfor pulsen stiger når jeg hører idiotene snakke. Kan det ha noe med at det faktisk er ett av veldig få eksempler vi har i samfunnet på strukturert, systematisert og illeluktende mobbing vi er vitne til?

Jeg kjenner flere mennesker som har de samme holdningene som Monsen, men som på ingen måte utsetter homofile for ufine beskrivelser. De er blant mine forbilder, og burde sporenstreks oppsøke Monsen, moralfilosof eller ikke, for å forklare hva menneskeverd er for noe.

Phuuhh. Godt å få sagt det. Les denne av Anne Holt. Bra!

Reklamer

One Response to Homodebatten

  1. Tina Marii sier:

    Phuuhh. Godt å få lest det. Hver morgen de siste ukene har jeg tenkt «nei, i dag skal jeg ikke bry meg». Men så klarer jeg det ALDRI!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: