Fotokonkurranse og sånn

Man skal visst ikke blande snørr og bart, epler og pærer eller jobb og privatliv. Jeg velger likevel å gjøre sistnevnte i denne bloggposten. De som prinsippielt har problmer med å forholde seg til slik sammenblanding bes forlate dette rommet. De som er interessert i en tur til Køben kan lese videre.

NITO hvor jeg da arbeider hver eneste dag er blant initiativtagerne til prosjektet Future Climate Engineering Solutions. Hensikten er å synliggjøre at ingeniørfaglige og teknologiske løsninger som allerede finnes kan være en slags hostesaft for jordkloden. 13 ingeniørorganisasjoner i 12 land skal presentere løsninger og ideer som finnes i deres respektive land på en svær konferanse i København 3. – 4. september. Sjekk ut www.futureclimate.info.
Den internasjonale fotokonkurransen Photoclimate.info arrangeres frem til 1. august. Temaet for konkurransen er kanskje ikke overraskende; ta et bilde av en ingeniørfaglig og/eller teknologisk installasjon som skal bidra til et sunnere klima. Bildet må selvfølgelig være pent i tillegg til å presentere noe «ingeniørlurt».

Det kuleste med konkurransen er at den er basert på Flickr og såkalte CC-lisenser. Bilder fra vår konkurransegruppe på det populære bildedelingsnettstedet vises på vår nettside http://www.photoclimate.info. Her finner du til og med en liten video som forklarer det hele. Gruppa inne på det sosiale mediet ligger under www.flickr.com/groups/futureclimate. De beste bildene vil utgjøre en Fotoutstilling under konferansen, og vil overrekkes FNs klimakonferanse i København i desember

Da nettstedet er relativt populært har de laget et intrikat system av sikkerhetsopplegg. Ikke alt er like populært. Når du legger inn bilder i Flickr kan du risikere at disse ikke vises på.photoclimate.info. Det er fordi du da venter på å bli reviewed. Og – hvis du er ny på Flickr kan det være lurt å laste ned minst fem bilder til din egen bruker før du legger inn bilder på fotokonkurransen. Da går dte hele kjappere.

Men uansett – det er bildene i Flickr som utgjør konkurransen, så det er bare å legge inn med en gang. Come on da vel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: