Nok en bom om Twitter

Hvorfor er det slik at så innmari mange er klare for å slenge dritt om Twitter som fenomen? Kommentatorer snakker ofte om at kommunikasjonen som foregår der er lavmål, og at det som kommuniseres på mikrobloggingstjenesten er uvesentligheter. Facebook opplever vel den samme harselasen. 

Sist ute i rekken av kvitrekritikerne er Paal Espen Hambre. Og også han bommer. Så det holder. For det Hambre gjør er å gå løs på en arena for kommunikasjon. I fotballtermer kan man si at han snakker stygt om kunstgress, i stedet for å fortelle oss hvordan man spiller godt på en slik bane. Og det burde E24 si til sin kommentator som liker å lese Fyrsten av Machiavelli. De burde si at når de henter inn en kommentator fra et kommunikasjonsbyrå bør det være for å si noe om hvordan vi skal operere i detet landskapet. Og tar han ikke dette ansvaret vet vi jo hva Machiavelli sa om folk i posisjoner som unnlater seg…

Hambre: Hvorfor fortelle verden om at ditt PR-byrå ikke har innsikt i hvordan man skal forholde seg til sosiale medier? De fleste andre byråer sloss jo om oppmerksomhet på området, og så gjør du det kunststykket å fortelle E24 sine lesere at folk på Twitter kun forteller om at «de skal ut og ta en røyk» eller at de «gleder seg til helgen». Twitter og Facebook er mye mer. Veldig mye mer. Men mitt anliggende er egentlig at det er likegyldig om Twitter og Facebook bare er tull. Poenget er at det er der folk faktisk oppholder seg. Massevis av tid brukes på sosiale medier. Og så kommer Hambre fra Arctic Pr og forteller oss at det eneste vi kan gjøre er å passivt vente på bedre tider:

«Forhåpentligvis er det bare en modningsfase på vei mot et allment sosialt medievett.
I mellomtiden ser det ut som om vi må holde ut fjaset en stund til.»

Jeg synes han er defensiv. Internett kommer til å være et sted for kommunikasjon mellom mennesker i utrolig mange år fremover. En arena for dialog. Folk kommer til å prate med hverandre akkurat slik de har pratet med hverandre ansikt til ansikt.  Å lære seg hvordan dette foregår er å lære noe om utviklingen av sosiale medier. Hvordan det vil se ut om noen år. Hambre forfekter istedet en slags «vente-til-dette-Facebook/twitter-tullet-har gitt-seg-holdning». Jada – jeg vet at konklusjonen var i en litt annen retning, men jeg opplever vel noen motsetninger i kommentaren i forhold til dette.

 Det kommer til å bli flere sosiale medier, og folk kommer nok til å finne sosiale medier som passer for dem. Nå er det Facebook som først og fremst gjelder i Norge, men snart har vi nettverkssteder for katteeiere, nettsamfunn for VIF-supportere osv. Vi kommer til å få flere sosiale tjenester integrert i hverandre også på nettsider som har langt færre brukere enn VG nett (Nettby, pinging av blogger, VGD, nettmøter osv.)

De ulike sosiale mediene fungerer sammen på en organisk måte. De påvirker hverandre, og hverkene senderne eller mottagerne kan kontrollere hvordan en samtale utvikler seg. Men akkurat som i biologien kan man finne ut mye om hvordan de organiske mønstrene ser ut. Slik vil det forbli i fremtiden også.

Men dere må unnskylde meg. Jeg gjør jo akkurat samme tabbe som Hambre. Snakker om arenaen istedet for å si noe om det praktiske arbeidet med sosiale medier. Men det tenkte jeg å overlate til leserne av bloggen min. Den som kommer opp med et godt eksempel fra en norsk organisasjon som jeg ikke har hørt om (jeg lover å være ærlig) skal få en fin bokpakke i posten. Jeg lover; hånden på hjertet, ti kniver i magen eller hva det nå heter.

Og legg gjerne igjen en kommentar om kommentatoren Hambre 🙂

Reklamer

3 Responses to Nok en bom om Twitter

  1. Ingeborg sier:

    Åh, tusen takk, nå slapp jeg akkurat å skrive et irritert blogginnlegg sjøl, for du gjorde det for meg. 🙂

  2. Helt enig i din kommentar av Hambres utspill. Jeg har også skrevet en post om samme tema. Håper du tilgir at jeg linker til den

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: