Enda mer om Twitter (grøss…)

Forleden dag var Marie Simonsen ute med et kvitter jeg i aller høyeste grad kan stille meg bak:

«Kan vi slutte å snakke og skrive om twitter nå?»

Begynner å bli lei alt pratet om Twitter. Ja – Twitter er både nyttig og moromt hvis man bruker det riktig, men disksusjonenen om Twitter mangler alle proposisjoner. Da jeg leste på Twitter at Abid Raja skulle snakke om Twitter på radio skrev jeg følgende @ til venstrepolitikeren:

«Vær så snill – ikke snakk om Twitter uten å ta med at alt i web 2.0 henger sammen.
Lei av prat om twitter som selvstendig fenomen.»

Raja ba meg så utdype den litt, og selv om jeg gjør akkurat det Simonsen og undertegnede ikke er så glad i kommer her noen setninger om Twitter. Igjen.

Grunnen til at Twitter er interessent er fordi det fungerer som en slags døråpner til andre spennende ting som skjer både på Internett og i mediene generelt. Det lenkes til blogger, det lenkes til kommentarer og nyhetsartikler som hyppig diskueres i kommentarfeltene, teknologien gjør at feeds fra Twitter kan brukes på spennende teknologiske måter i andre medier og mye mer. Det som gjør Twitter interessant er at det finnes så mye annet spennende på nett. Hva ville vel Twitter vært uten mulighet til å lenke (for ikke å snakke om komprimere lenkene i TweetDeck)?

Nettopp derfor er det så uinteressant at alle hele tiden skal mene noe om Twitter, og bare Twitter. Det plager meg litt at Twitter nå er det store fenomenet det enten er poppis å kritisere, eller poppis å forsvare. Svært få gidder å skrive noen kommentarer om hvordan de sosiale mediene fungerer sammen med hverandre. Og hvordan sosiale medier i aller høyeste grad henger sammen med de mer «analoge» mediene.

Det var interessant å høre om bruk av Twitter for en stund siden. Men etterhvert er vi interessert i å høre noe annet. Hvordan det som skjer på Twitter henger sammen med grupper på Facebook, artikler av Jan Omdahl, fotokonkurranser på Flickr, valgdebatter på TV2 eller andre ting. Det er selvfølgelig mye vanskeligere å mene noe om. At ingenting på nett lenger synes å skje i et vakum. At alt henger sammen med alt (her også).

Jeg kan med hånden på hjertet si at hvis Twitter lignet på det som beskrives i mediene ville jeg aldri brukt det. Men brukeren min er altså @JohannesFB . Vi kvitres 🙂

Reklamer

3 Responses to Enda mer om Twitter (grøss…)

 1. Admin sier:

  Det beste hvis vi skal slutte å skrive om twitter, er bare å ikke gjøre det! Dette innlegget skaper publisitet for twitter og. Ellers kan du jo bare twitte det…? 😉

 2. fjoseberg sier:

  Jeps. vet jeg sitter i glasshus her, men det e rlikevel litt annerledes å blogge om det. Kommentarer i Morgenbladet, E24 osv. er egentlig verst. Og spesielt når de ikke evner å se hvordan Twitter egentlig fungerer. Twitter isolert er ikke interessant.

 3. Trine Grung sier:

  Takk for at du anbefalte siden min på Twitter. Aner ikke hvem du anbefalte meg til men så bare du hadde gjort det.

  Takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: