Ny knagg

Har hatt min tredje dag i ny jobb. TriggerOslo er av de absolutt tøffeste og ikke minst beste kommunikasjonsbyråer i Norge. Må vel innrømme at jeg ikke habil når slikt skal utnevnes, men jeg tror de fleste som har jobbet med Trigger vil være enig. Etter det jeg hørt i alle fall.

For en som har jobbet i organisasjonslivet og i det offentlige, er det litt uvant å plutselig arbeide med kunder som Telenor, Plantasjen, og DFDS. Samtidig faller det seg helt naturlig. TriggerOslo arbeider nemlig etter noen faglige prinsipper om engasjerende kommunikasjon. Det gjør vel alle i denne bransjen, sier kanskje du, og det er nok riktig. Engasjerende kommunikasjon, dialog mellom, i og med, målgrupper er «the new black». Alle byråer er vel opptatt av det. Men – Trigger spesialiserer seg på det. De som jobber her har kunnskaper og kompetanse til å levere også innen andre deler av PR-faget, men det er altså innen engasjerende kommunikasjn vi har funnet nisjen.

De som kjenner meg vet forøvrig at jeg er opptatt av engasjement. Men ofte med et negativt fortegn. Jeg har alltid blitt irritert over de som snakker varmt om «å engasjere seg i noe», uten å definere hva de vil engasjere seg i. Da jeg var studentpolitiker ble jeg irritert over slagord som «Engasjer deg – still til valg i Studentparlamentet». Arghh… Engasjementet må jo målbære et eller annet. Enten det er studentrabatter, forskningspolitikk, egen familie, gullfisker, kjeks, integrering eller klimapolitikk – engasjementet må ha en knagg.

Nettopp derfor er det så godt å være ombord i TriggerOslo. Her betyr engasjement noe. Hvis ikke blir det nesten meningsløst. Det trenger ikke være et redd-verden-engasjement, men engasjementet må ha et innhold. Og man har til og med utviklet metoder vi bruker i det daglige for å finne det lille punktet som engasjerer deg inn i det lille ekstra. Mer om det siden. Har bestemt meg for å blogge litt fra byråverdenen i fortsettelsen.  Jeg tror det egentlig vil bli interessant.

Gleder meg til tiden fremover. Godt å ha en ny knagg.

Reklamer

3 Responses to Ny knagg

 1. Kristoffer sier:

  Jeg synes du har et godt poeng. «Å engasjere seg» er et tomt uttrykk i seg selv om man ikke fyller det med mening. Personlig mener jeg man skal være engasjert i det meste man holder på med, være seg politikk eller jobb, hobby eller familie.

  Jeg gleder meg til å lese om byråtilværelsen sett fra din side! 🙂

 2. fjoseberg sier:

  Kris: For deg som nylig kommer fra høgskolebenken; er ikke begrepet «Engasjer deg» noe av det dummeste du så i korridorene i Volda?

 3. Kristoffer sier:

  For å svare ærlig, så er det få ting som får meg så uengasjert som «engasjerte» studentpolitkere som skal ha meg til å plukke opp kampsaker i øst og vest. Bare for å «engasjere meg» i noe. Det var sjelden jeg fikk en spesifikk sak. Som en venninne av meg (som forøvrig var leder for studenttinget) sa: Kristoffer, hvorfor engasjerer du deg ikke i studentpolitikk? Jeg hadde ikke noe godt svar for hvorfor jeg ikke gjorde det, men heller ingen god grunn til å faktisk gjøre det. Like fult mente hun at jeg burde «engasjere meg».

  Nå er det kanskje viktig å påpeke at min generasjon har påsydd ekstra fløyel på putene vi har godt planta under armene, noe som gjør at det ofte føles som at det faktisk ikke er noe å engasjere seg i. Det kan være jeg tar feil, men når man har mer en nok penger, billige boforhold, demokratiske rettigheter og lever i Norges svar på Kardemommeby (Volda), så mangler man på mange måter den politiske «edgen» for å «engasjere seg».

  Da foretrekker jeg å jobbe med et prosjekter med spesifikke mål, og heller engasjere meg i det. Som for eksempel å arrangere studentuke, eller lage revy. Da kan det boble over av kreativt engasjement og gode ideer. Men når studentpolitikerne møtes for å «engasjere seg»(dvs. drikke kaffe/spise pizza og snakke om generelle ting), så føler jeg at jeg like godt kan gjøre det hjemme med en venneflokk, uten at jeg føler meg mer eller mindre «engasjert» av den grunn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: