Stoltenberg og espressodoping

Det er på høy tid å blogge litt igjen. Etter mange magre måneder (år) skal jeg forsøke å blåse liv i fjoseberg igjen. Det som selvfølgelig fyra meg opp er fadesen taxistuntet til Stoltenberg har endt opp med å være. Selv en person som Hoksrud fra FrP føler seg lurt (!). Kanskje er «fadese» et litt voldsomt begrep – dere får mene noe om det i kommentarfeltet. Noen kjappe og overordnede tanker om saken:

Årsaken til at jeg mener hele greia har endt opp med å være skikkelig, skikkelig teit er at potensialet var så bra. Og at det er så idiotisk enkelt å gjøre dette helt enkelt og helt ærlig. Det er jo en så artig ide at den burde fått leve på ekte – ikke å bli behandlet som en bastard i rommet mellom løgn og sannhet. Try skal ha masse skryt for det kreative her. Og ideen er fremdeles god. Men det er litt som med de idrettsutøverne som blir tatt i å dope seg med espresso. Påvirker ikke resultatet, men det er likevel juks. Og vi liker ikke juks.

Jeg jobber i et byrå som, og nå er jeg ærlig fra skosåla og opp, aldri ville gjort det på denne måten. Trigger ville garantert ventet på de ekte menneskene. De som ikke var betalt for å kjøre bil til et fiktivt arrangement. Nå er det altså slik at jeg jobber i et PR-byrå, mens Try er et reklamebyrå. Spørsmålet er om dette stuntet ville kunne vært gjennomført av et PR-byrå? Ville Apeland tenkt at det var en god ide å betale folk for å sette seg inn i bilen? Hadde Zynk, PR-operatørene eller andre latt være å forutse at det kunne blitt trøbbel med pressen når dette eventuelt ble oppdaget? Jeg tror ingen av disse ville gjennomført dette på denne måten.

På den andre siden hadde kanskje ikke PR-byråene kommet på ideen? Må det kreative reklamehoder til? (…sier han vel vitende om at enkelte PR-byråer har ansatt dyktige kreatører fra reklamebransjen og durker kreativ PR….)

Uten sammenligning da det er så vidt forskjellige prosjekter – dette er en jobb vi gjorde for Jordan for en tid tilbake. Selvfølgelig bidro vi med praktiske ting, men detdu ser er ekte frieri, ekte musikklærer, ekte hund, ekte sambygdinger, ekte måkeskrik etc.

PS: Jeg er selvfølgelig klar over at det kan være sikkerhetsmessige vurderinger fra sikkerhetstjenesten og den slags byråkrater som lå til grunn for det hele. Da burde han i så fall ha droppet hele opplegget.

2 Responses to Stoltenberg og espressodoping

  1. Øyvind sier:

    Nå er det nesten et år siden du blogga sist, og så er det dette surmaga greiene du klarer å komme med?!? Skjerpings. Om du skal kritisere andres jobb, kan du iallefall komme med et forslag til noe bedre. Jeg kommer ikke til å stemme på Jens, men jeg syns det var morsomt. Så kunnne de godt tydeliggjort at passasjerene ikke var ordinære passasjerer, men på vei til en casting de fikk betalt for. Greit. Men resultatet isolert sett er suksess i mine øyne.

  2. fjoseberg sier:

    Hehe. Beklager at jeg er uenig med deg, Øyvind. Skal finne noe vi er enig i, så oppfatter du det ikke som surmaga. Jeg er ikke krass, jeg er ikke slem. Jeg sier bare det jeg mener. Og ikke på en særlig surmaga måte heller.

    Jeg sier ganske tydelig inni der at det er en god ide, men at det kunne vært gjort annerledes. Da hadde hele verden snakket om hvor genialt dette var.

    Du sier jo til og med «Greit» til det som er hele poenget. Hva ville vært differansen hvis de hadde gjort akkurat det du sier? «Tydeliggjort osv» vs. slik det faktisk ble? Jeg tror differansen er stor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: